Εορτασμός Των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού η 9η Μαϊου 2022.

9η Μαΐου 2022, Το άλικο χρώμα της παπαρούνας.

  Σαν το άλικο χρώμα της παπαρούνας, που δε φυλακίζεται, και το πνεύμα των λαών, που αγωνίζονται για τα ιδανικά και τα εθνικά τους δίκαια,  μένει αδούλωτο και ελεύθερο.

   Με πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κα Ελένη Μαντζουράνη, Φιλόλογος, καθηγήτρια του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, παρουσία στρατιωτικής & πολιτικής ηγεσίας στον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο.

  Στην εισήγησή της επεσήμανε τη δυναμική που έχει η εκάστοτε ιστορική στιγμή για το έθνος, τη μοναδικότητα του φαινομένου της Εθνικής Αντίστασης των Ελλήνων, την ατομικότητα, η οποία ενδυναμώνει και ενυλώνεται μέσα από τη συλλογικότητα των Ελλήνων Αγωνιστών, όταν θυσιάζονται για την Πατρίδα, όταν η θυσία τους σαν το άλικο χρώμα της παπαρούνας, σκορπίζει στο μαγιάτικο αγέρα άυλη, άφθαρτη, αγήρατη και αιώνια κάθε Άνοιξη, που διατρανώνει την ειρήνη και καταδικάζει τη μανία του πολέμου.

Εορτασμός Των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Εορτασμός 25ης Μαρτίου - αφιέρωμα στον «Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον άνθρωπο, τον αγωνιστή, τον πολιτικό»

Στο Αμφιθέατρο του 2ου Προτύπου Τρίπολης,   την παραμονή της 25ης Μαρτίου 2022,   έλαβε χώρα αφιέρωμα στον «Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον άνθρωπο, τον αγωνιστή, τον πολιτικό». Μέσα από κείμενα πεζά και ποιητικά, τραγούδια και αποσπάσματα από ταινίες  ξεδιπλώθηκε η ξεχωριστή φυσιογνωμία του ήρωα της Τριπολιτσάς και όλου του Ελληνισμού.

Λόγω  των ιδιαίτερων συνθηκών του covid 19, η εκδήλωση παρουσιάστηκε σε δύο βάρδιες  από  μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης.

Έλαβαν μέρος οι μαθητές: Α΄ τάξη: Βάγια Ευαγγελία, Ορφέας Κολιόπουλος, Γρηγόρης Τσιώνης, Μιράντα Τρουπή, Ασπασία Χαλκιά, Σύνθια Καψιμάλη και Κωνσταντίνος Πέτρου.

Από την Γ΄ τάξη: Αναστασία Πανταζή, Βασίλης Κωστόπουλος, Δημήτρης Κοπίτας, Σταυρίνα Κούλη, Λυδία Κατραλή, Λορίνα Μουτσάι και Γιώργος Τρυφωνόπουλος.

Την επιμέλεια του αφιερώματος είχε η φιλόλογος,  Γεωργία Κουππάρη.

Αποκριάτικος Εορτασμός

Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Αποκριάς.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων με τη σύμφωνη γνώμη και συνδρομή του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου.