Δημιουργία «ταμπλό»

Οι εθελοντικές δράσεις του ομίλου ξεκινούν μέσα από το σχολείο. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταμπλό τα οποία τοποθετήθηκαν στις αίθουσες για να μπορούν εκεί να βάλουν τις εργασίες τους  τα παιδιά ομορφαίνοντας έτσι τον χώρο τους.

Το Ημερολόγιο του 2022 !!!

Στον όμιλο του Εθελοντισμού δημιουργήσαμε το ημερολόγιο για τη νέα χρονιά (2022) με μηνύματα και εικόνες εμπνευσμένες από τον Εθελοντισμό και τις αξίες που πρεσβεύει. Οι εικόνες στους μήνες Φεβρουάριο και Νοέμβριο είναι δημιουργίες των μαθητριών που συμμετέχουν στον όμιλο Μπιλάλη Φωτεινή (Γ3) και Ζόγκα Κλέα (Α1).

Πρώτες Βοήθειες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά στο σχολείο μας στις 7/12/21 τον κ. Γιάννη Σπυρόπουλο και την κα. Παναγιώτα Θανόγιαννη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τα παιδιά για τις Πρώτες Βοήθειες. Αφού παρουσιάστηκε το θεωρητικό μέρος των πρώτων βοηθειών, ακολούθησε πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική  Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε εξειδικευμένο πρόπλασμα από τους μαθητές. Οι πληροφορίες και τα ερεθίσματα από αυτή τη συνάντηση, αποτελούν     τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσουν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες τόσο για τη ζωή τους όσο και για τη ζωή  των  ανθρώπων που θα χρειαστούν τη βοήθειά τους.

Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία - ‘ Άξιον Εστί’ : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας

Την Τρίτη 09/11/2021 στον εκπαιδευτικό όμιλο του εθελοντισμού μας τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Γιώργος Παναγούλης, πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας ‘ Άξιον Εστί’ , ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εθελοντική αιμοδοσία. Όλα τα παιδιά του ομίλου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον κάνοντας πολλές ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν από τον κύριο Παναγούλη. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα είναι ότι: «το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την προσφορά του» , έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το αίμα είναι μοναδικό όπως μοναδική είναι και κάθε ανθρώπινη ζωή.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του στο σχολείο μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο του.