"Το πιο γλυκό ψωμί"

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου "Το πιο γλυκό ψωμί" πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 13-4-2022, διδακτική επίσκεψη στη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων "Αρκαδιανή" στο Ψάρι Αρκαδίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της "Αρκαδιανής" και γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού. Από τη σπορά, το αλώνισμα,  το λίχνισμα και το άλεσμα μέχρι το ζύμωμα και το ψήσιμο....  Συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες και κατανόησαν τη διατροφική αξία του ψωμιού, τη σημασία του ως βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Μάγκλαρη
Συνοδοί εκπαιδευτικοί Κουπάρη Γεωργία
Παναγοπούλου Καλλιόπη.